Goede Doelen Commissie

De Goede Doelen Commissie zet zich sinds 2014 in voor de Voedselbank Amsterdam
Ieder jaar organiseren Ambassadeurs, leerlingen van de groepen 6 tot en met 8, op twee momenten een inzamelactie voor de Voedselbank Amsterdam: met kerst en in april. De ambassadeurs worden daarbij ondersteund door de Goede Doelen Commissie, die bestaat uit conciërge Marcel de Haan en twee ouders.

Het is een leerzame ervaring voor de Ambassadeurs. Ze gaan samen met de commissieleden op bezoek bij de Voedselbank. Vervolgens organiseren ze zelf de inzamelactie op school. Ze zetten hun creatief talent in voor een campagne waarmee ze alle schoolgenoten informeren en enthousiasmeren.
De commissieleden zitten deze vergaderingen voor en kijken waar zij de ambassadeurs kunnen ondersteunen, zodat de kinderen hun plannen zelf kunnen realiseren.
Contact en info: goededoelpiethein@gmail.com

KERSTINZAMELING VOEDSELBANK 11 t/m 15 december
Beste ouders, verzorgers, en kinderen,
Wij gaan op school voor de Voedselbank Amsterdam weer voedsel ophalen voor mensen die minder dan 50 euro per week te besteden hebben.
Wij vragen u mee te helpen om voedsel in te zamelen.
Dus geef uw kind in de week van 11 t/m 15 december voedsel mee voor de Voedselbank. In die week staat een kraampje in de hal. Bij dat kraampje staan de Ambassadeurs en kunt u meer informatie krijgen.
Wat kunnen wij goed gebruiken? Dit willen we het liefst hebben:
Gezond en lang houdbaar voedsel zoals groenten in blik, pasta, couscous en rijst.
Wij doen mee met de actie omdat:
- Wij willen laten zien dat het niet vanzelfsprekend is dat je genoeg te eten hebt.
- Het goed is om te beseffen hoeveel geld eten kost.

De klas die het meeste inzamelt krijgt een prijs!
1e prijsWarme chocolademelk voor de hele klas.
2e prijs: 15 minuten extra buitenspelen.

Iedere klas krijgt 1 Heintje per volle doos!

Dus doe mee!
Alvast bedankt!

Groetjes van de Ambassadeurs van de Voedselbank:
Sam, Teuntje, Aafje, Givero, Phillipa, David, Ise, Dymfke, Lena, Loeki, Leander, Hanne, Iva