OOCO (Ondernemende Ondersteunende Creatieve Oudergroep)

OOCO brengt de wereld in de klas
Van schoolreisje tot voorlezen, van uitje tot kerstdiner. Zoals op iedere school staan er altijd ouders klaar om te helpen. Fantastisch! Met de OOCO gaat de Piet Heinschool nog een stap verder. Deze Ondernemende, Ondersteunende, Creatieve Oudergroep verbindt ouders en school nóg meer met elkaar. Hoe? Door ouders actief uit te nodigen om hun talent, ideeën, kennis, ervaring of passies in te zetten in het onderwijs van hun kinderen.

En die inzet, die kan uiteenlopen van het organiseren van workshop tot het in de klas vertellen over je beroep of geboorteland. Op die manier brengen we de wereld in de klas en versterken en verdiepen we het onderwijs.

De school vraagt de OOCO om ideeën uit te werken en activiteiten uit te voeren, te verslaan of te evalueren. Een kerngroep komt ongeveer 4 tot 6 keer per jaar samen om ideeën te bespreken en te coördineren. De kerngroep staat weer in contact met alle ouders die hun talent, ideeën, kennis, ervaring of passies wel eens willen inzetten op school.

Zet je talent, ervaring en kennis in!
Wil jij het onderwijs van je kinderen nóg interessanter (en leuker) maken? Zet dan je eigen talent, kennis en ervaring in! Denk aan creatieven activiteiten, maar ook een workshop over sociale vaardigheden, een uitstapje naar jouw werkveld, een gastles, ... De mogelijkheden zijn oneindig. Ook als je niet creatief bent!

Heb je ideeën die je graag wilt toelichten, of wil je meer weten?
Mail dan naar: oocopiethein@gmail.com
Alvast bedankt, vooral natuurlijk namens de leerlingen van de Piet Hein!

Het OOCO team

v.l.n.r.: Anna Elffers, Barbara Gerritsen, Daniela Brunner, Alejandra Nettel, Bettina Lorsheijd en Sietske Draaisma