OOCO (Ondernemende Ondersteunende Creatieve Oudergroep)

Werkgroep Ondernemende Ouders brengt de wereld in de klas
Van meegaan op schoolreis tot ober spelen bij het kerstdiner: op de Piet Hein staan er altijd ouders klaar om te helpen. Fantastisch! Met de werkgroep Ondernemende Ouders gaat de school nog een stap verder. Deze werkgroep verbindt ouders en school nog meer met elkaar. Hoe? Door ouders uit te nodigen om hun kennis, ervaring en netwerk in te zetten in het onderwijs van hun kinderen. Op die manier brengen we de wereld in de klas en versterken en verdiepen we het onderwijs.

Wie is de werkgroep Ondernemende Ouders?
De werkgroep Ondernemende Ouders bestaat in 2019/2020 uit zes ouders. Wij staan in nauw contact met de leerkrachten en contactouders op school. De leerkrachten informeren ons over projecten die dit schooljaar op stapel staan; samen met hen en de contactouders bekijken we hoe we ouders daar nog meer bij kunnen betrekken. Daarnaast briefen wij op onze beurt de school, bijvoorbeeld over ideeën die wij van ouders hebben doorgekregen.

Wat kun jij doen?
Je kunt het onderwijs van je kind(eren) op allerlei manieren nóg interessanter maken. Je hoeft daarvoor geen expert te zijn en zeeën van tijd te hebben! Je kunt bijvoorbeeld:

-      In de klas vertellen over je beroep, of over je geboorteland

-      Een workshop geven, of iemand uit je netwerk eentje laten organiseren

-      De schoolvoorstellingen nog leuker maken, door mee te helpen met de kostuums of het script

-      Tips geven, bijvoorbeeld voor een uitstapje of activiteit in de klas

Je hoeft dus niet per se in de klas iets te doen; ‘achter de schermen’ actief zijn levert ook prachtige resultaten op. En heb je gewoon een goed idee, maar laat je de uitvoering liever aan anderen over: geen probleem. Suggesties om bijvoorbeeld het schoolproject nog levendiger te maken zijn ook heel welkom.

Mail ons!
Wil je het onderwijs van je kinderen nog interessanter (en leuker) maken? Wil je iets doen, of heb je een goed idee? Of wil je ook in de werkgroep? Mail dan naar: ondernemende.ouders@gmail.com. Je kunt ook je contactouders benaderen. Zij laten het dan aan ons weten.

Alvast bedankt, vooral natuurlijk namens de leerlingen van de Piet Hein!

Werkgroep Ondernemende Ouders:

v.l.n.r.:

Alejandra Nettel (voor de groepen 3B, 7A en 8A)
Anna Elffers (voor de groepen 1/2B en 5B)
Bettina Lorsheijd (voor de groepen 1/2A, 4B en 6A)
Esther van Driesum (voor de groepen 1/2C, 4A en 7B)
Sietske Draaisma (voor de groepen 1/2E, 3A en 6B)
Tatyana van Walsum (voor de groepen 1/2D, 5A en 8B)