OOCO (Ondernemende Ondersteunende Creatieve Oudergroep)

OOCO brengt de wereld in de klas
Van schoolreisje tot voorlezen, van uitje tot kerstdiner. Zoals op iedere school staan er altijd ouders klaar om te helpen. Fantastisch! Met de OOCO gaat de Piet Heinschool nog een stap verder. Deze Ondernemende, Ondersteunende, Creatieve Oudergroep verbindt ouders en school nóg meer met elkaar. Hoe? Door ouders actief uit te nodigen om hun talent, ideeën, kennis, ervaring of passies in te zetten in het onderwijs van hun kinderen.

De OOCO verzamelt ideeën van ouders en houdt een database bij van ouders die zich willen inzetten. En die inzet, die kan uiteenlopen van het organiseren van workshop tot het in de klas vertellen over je beroep of geboorteland. Op die manier brengen we de wereld in de klas en versterken en verdiepen we het onderwijs.

De school vraagt de OOCO om ideeën uit te werken en activiteiten uit te voeren, te verslaan of te evalueren. Een kerngroep komt ongeveer 4 tot 6 keer per jaar samen om ideeën te bespreken en te coördineren. De kerngroep staat weer in contact met alle ouders die hun talent, ideeën, kennis, ervaring of passies wel eens willen inzetten op school.

Zet je talent, ervaring en kennis in!
Wil jij het onderwijs van je kinderen nóg interessanter (en leuker) maken? Zet dan je eigen talent, kennis en ervaring in! Denk aan activiteiten rondom schilderen, yoga, fotografie, decorbouw, toneelspelen, film, sociale vaardigheden, … De mogelijkheden zijn oneindig. Ook als je niet creatief bent!

Meld je aan via de link: https://goo.gl/forms/rMOJMyawejXjRzT42
Je gegevens komen dan in de speciale ouderdatabase van de OCOO. We nemen contact met je op, zodra we je nodig hebben.

Heb je ideeën die je graag wilt toelichten, of wil je meer weten? Mail dan ook even naar oocopiethein@gmail.com.

Alvast bedankt voor je aanmelding!

Het OOCO team